Iik! The päivä on vihdoin täällä.

Hääpäivän aamu voi olla jännittävä, mutta älä anna sen viedä tunnelmaa upeasta päivästänne. Hyvin suunniteltuna aamu voi olla todella rauhallinen, siispä kokosin kymmenen vinkkiä stressittömälle häiden aamulle:

1

Vaikka blogipostauksen nimi viittaa hääpäivän aamuun, aloita jo edellisenä iltana. Pyri saamaan niin hyvät unet kuin mahdollista, meditoi ennen nukkumaanmenoa, käy rentouttavassa kylvyssä, syö hyvä iltapala ja älä juo liikaa alkoholia. Jos mielessäsi pyörii ajatuksia aamun to-do listasta, ota sänkysi viereen muistivihko ja kynä, joten saat raapustettua kaiken ylös. 

2

Niin yksinkertaiselta kuin se kuulostaakin: muista syödä ja juoda! Tulevan päivän jännitys vie ruokahalusi hyvin todennäköisesti, mutta yritä syödä niin tukeva aamupala kuin mahdollista. Pidä vesipullo mukana laittautumisten aikana, sillä seuraavat tunnit voivat olla hektisiä ja veden juonti unohtuu täysin.

3

Laittautumisesta puheenollen: hengähdä! Kampauksen ja meikin laiton aikana saat istua monta tuntia ja se on päivän melkein ainoa hetki, kun olet paikallaan. Rentoudu, juo aamukahvisi rauhassa ja fiilistele sitä tunnetta, että olet tänään menossa naimisiin.

4

Älä testaa uusia ihonhoitotuotteita hääviikolla, etenkään häiden aamuna. Pysy suunnitelluissa tuotteissa, äläkä tee radikaaleja muutoksia hääkampaukseen ja meikkiin hetken mielijohteesta

5

Mieti etukäteen mitä sinulla on päällä meikkiä ja hiuksia laitettaessa. Unohda pään yli vedettävät t-paidat, ettei upea kampaus ja meikki sotkeennu. Silkkinen aamutakki on hyvä vaihtoehto ja näyttää kauniilta laittautumiskuvissa. Jos pujahdat hääpukuusi pää edellä, varaa mukaan huivi, jolla suojaat kampauksen.

6

Laita puhelin äänettömälle tai ojenna se kaasoillesi ja anna heidän huolehtia siihen vastaamiseen. Jos sinun täytyy jättää häiden aamulle diy-juttuja, anna myös ne kaasojen ja bestmanien hoidettavaksi. 

7

Kokoa varalta pieni "ensiapupakkaus" tai pyydä kaasojasi tekemään niin. Mukana on hyvä olla esimerkiksi puhdistusliinoja (jos mekollesi läikkyy jotain), topsipuikkoja (jos meikkisi leviää onnenkyyneleistä) tai vaikkapa pinnejä (jos kampauksesi alkaa aukeamaan).

8

Kaipaat sitten rentoutusta tai tunnelman nostatusta: tee aamulle oma soittolista. Lisää joukkoon tärkeimpiä biisejä seurustelunne ajalta ja saat aamuun ekstrafiilistelyä.

9

Jos hääpuvussasi on nyörit, harjoittele nyöritystä kaasojesi kanssa etukäteen. Varaa nyöritykseen tarpeeksi aikaa ja paniikin yllättäessä etsi youtubesta ohjeet.

10

Unohda sään tarkistaminen ja hyväksy, että mitä tulee niin tulee. Sateen yllättäessä anna hääkuvaajan huolehtia sopivan kuvauspaikan löytymisestä. Kokeneella kuvaajalla on kokemusta säässä kuin säässä kuvaamisessa.

11

Ekstravinkki ja kaikista tärkein: NAUTI! Ota aamulla pieniä hetkiä itsellesi ja fiilistele tulevaa päivää. Sulje silmät, hengitä syvään ja rentoudu. Nauti siitä tunteesta, että pitkään suunniteltu päivä on vihdoin täällä ja saat oman rakkaan puolisoksesi!


01 / 21