TÄLTÄ SIVULTA LÖYDÄT VASTAUKSIA USEIN KYSYTTYIHIN KYSYMYKSIIN

FAQ

kuinka ajoissa varaus kannattaa tehdä?
Heti, kun päivä on tiedossa. Vuodelle 2024 on vielä vapaita viikonloppuja ja niistä kannattaa laittaa viestiä, jos toivotte minua kuvaajaksi. Ainoastaan elokuu on kokonaan täynnä. Ensimmäiset varaukset tulevat 1,5-2v ennen, joten ei ole ollekaan liian aikaista varata hääkuvausta vuodelle 2025. Vuodelle 2026 en ota vielä varauksia.
mistä tiedän mitkä päivät sinulla on vapaana?
En kerro erikseen vapaita päiviä, sillä otan eri määrän kuvauksia eri kuukausille. Perheemme yhteinen aika on minulle tärkeää ja suunnittelen omat varaukset perheeni lomien mukaan. Esimerkiksi jollekin kesäkuulle pystyn varaamaan useammat hääkuvaukset, kun taas heinäkuulle yhdet. Laita rohkeasti viestiä, jos haluat tiedustella vapaata päivää.
Millainen olet kuvaajana?
Kuvaajana koen olevani rauhallinen, tehokas ja lempeä. Minulla on pitkä kokemus hääkuvaajana, joten handlaan tilanteen kuin tilanteen ja kiinnitän huomion suuriin ja pieniin asioihin. Huomaan jos pinni törröttää, viehe on laitettu väärin, meikkiä täytyy korjata tai sormus on vinossa. Haluan, että teillä on ihana ja hyvä olla kuvauksessa. Kehun, kannustan ja näytän paljon kuvia kamerasta, jotta näette myös itse miltä kaikki näyttää.
millainen editointityylisi on?
Editointityylini on raikas, valoisa, värikäs ja “true to colors”, eli pyrin editoimaan kuvat niiden oikeiden hetkien ja värien mukaan.
kuvaatko pelkästään oulussa?
En! Olen avoin matkustamaan minne tahansa, jos vain päivä on vapaana.
Mitä suunnittelupalaverissa tapahtuu?
Kaikkiin hääkuvauspaketteihin kuuluu suunnittelupalaveri ja se pidetään aina madollisuuksien mukana livenä. Palaverin tarkoitus on käydä läpi hääpäivään liittyviä asioita, toiveita ja aikatauluja. Minulle on myös todella tärkeää, että tutustumme toisiimme ennen teidän tärkeää päivää, sillä olenhan mukana aamusta iltaan. Palaverissa käydään myös läpi sopimukseen liittyviä asioita ja se lähetetään allekirjoitettavaksi sähköisesti palaverin jälkeen.
Pystytkö auttamaan aikataulujen kanssa?
Tottakai! Voit olla jo suunnitteluvaiheessa yhteydessä jos jokin mietityttää aikatauluissa. Pitkällä hääkuvauskokemuksella osaan kertoa kuinka paljon eri ohjelmanumeroihin täytyy varata aikaa. Myös hääpäivän aikana pystyn antamaan vinkkejä, jos jotain kannattaa muuttaa.
mitä kuvauspaketti sisältää?
Voit tutustua kuvauspaketteihin hinnasto-osiossa.
Miten kuvat toimitetaan ja missä muodossa ne on?
Editoidut kuvat toimitetaan salasanalliseen internetgalleriaan jpg-muodossa ja korkealaatuisena. Linkkiä ja salasanaa saa jakaa vapaasti häävieraille. Gallerian pystyy lataamaan tietokoneella kokonaan ja puhelimella kuvia voi ladata yksi kerrallaan.
kuinka paljon kuvia toimitetaan?
Vähintään paketissa ilmoitettu määrä, mutta toimitan kuvista kaikki onnistuneet. Esimerkiksi 10h hääkuvauspakettiin kuuluu 400+ kuvaa, mutta kuvia on yleensä 400-600kpl.
Onko mahdollista nähdä valmiita gallerioita ennakkoon?
Kyllä! Ota yhteyttä, jos haluat nähdä lisää kuvia ennen päätöksen tekoa.
Missä vaiheessa potrettikuvat kannattaa ottaa?
Tähän ei ole yhtä oikeaa vastausta vaan miettikää mitkä asiat on teille tärkeitä ja merkityksellisiä. Potrettikuvaus ennen vihkimistä voidaan toteuttaa yleensä rauhallisemmalla aikataululla ja kuvaus voi alkaa first look-hetkellä. Näkeminen ennen vihkimistä voi lievittää myös jännitystä, mutta voin vaikka vannoa ettei se vie vihkimisen taikaa pois. Potrettikuvaus vihkimisen jälkeen kannattaa toteuttaa niin, että vierailla on sillä aikaa jotain muuta ohjelmaa. Jos teille on merkityksellistä nähdä ensimmäistä kertaa vasta vihkimisessä, kannattaa potrettikuvaus ehdottomasti jättää myöhemmälle. Kuvaus voidaan toteuttaa myös useassa pienessä osassa ja useassa eri paikassa: ennen vihkimistä, vihkimisen jälkeen tai esimerkiksi juhlapaikan pihalla, kun hääpari on syönyt ja muilla vierailla on vielä ruokailu kesken. Yleensä ennen työpäiväni loppumista, pyydän hääparin pieneksi hetkeksi ulos auringonlaskukuviin.
kuinka paljon potrettikuvaukseen kannattaa varata aikaa?
Yleensä potrettikuvaukseen riittää noin tunti, mutta riippuu kuinka monessa eri lokaatiossa kuvia halutaan ottaa ja otetaanko samalla kuvat myös kaasojen ja bestmanien kanssa. Tykkään varata potrettikuviin yleensä hieman ekstraa, sillä usein tulee yllättäviä tilanteita ja aikaa on helpompi vähän karsia, kuin olla paniikissa ja kiireessä. Yllättäviä asioita voi olla esimerkiksi nälän iskeminen ja nopea lounastauko, hääpuvun likaantuminen, meikin korjaaminen, jonkin asian unohtuminen, nopea kauppareissu jne. Yleensä näissä tilanteissa minun suusta kuuluu: “Ei mitään hätää, meillä on aikaa!”
mitä jos sairastut tai et pääse paikalle?
Yhdessä allekirjoittamamme hääkuvaussopimus lupaa sen, että voin perua kuvauksen ainoastaan ylitsepääsemättömissä tilanteissa: vaikea sairastuminen, onnettomuus yms. ja tällöin varausmaksu palautetaan kokonaan teille. Varausmaksu toimii näin myös teille turvana. Meillä hääkuvaajilla on hyvät verkostot ja teen parhaani, että löydän tilalle toisen kuvaajan. Ymmärräthän, että se ei aina ole mahdollista.
Mitä jos sataa vettä?
Vaikka tuntuu vaikealta, ethän huolehdi etukäteen liikaa säästä. Harvoin sataa koko päivää ja jos säätiedotus näyttää siltä, että jossain vaiheessa päivää tulee tauko, voidaan kuvaus siirtää sinne. Kuvaus voidaan toteuttaa myös kauniin sateenvarjon kanssa, isojen puiden suojassa, kauniissa katoksessa tai juhlapaikalla. Suunnittelupalaverissa mietimme mahdollisia varapaikkoja yhdessä. Miettikää etukäteen voisiko kuvausta toteuttaa jossain teille tärkeässä paikassa, esimerkiksi siinä kahvilassa, missä tapasitte ensimmäisen kerran?